БСП и Движение „Модерна България” ще си сътрудничат

БСП и гражданско непартийно движение„Модерна България” ще засилят общия си принос за развитие и реформиране на политиките и институциите на Европейския съюз, както и за преодоляване на демократичните дефицити и бюрократизацията. Това е записано в подписаното днес споразумение между двете формации. То ще обедини усилията им за постигане на демократична, социална и правова държава. Документът предвижда съвместна работа в редица направления, включително за постигане на повече социална справедливост и гражданско участие в контрола върху органите на властта, борбата с монополите, включително медийния монополизъм.

Споразумението беше подписано в централата на социалистическата партия от председателя на Националния съвет на БСП Михаил Миков и председателя на Движение „Модерна България” Борислав Цеков.

Двете страни заявиха своята убеденост, че на България е нужна политика, която да бъде ориентирана към грижата за хората, която отстоява идеите и ценностите на свободата и солидарността.

Постигнатите договорености предвиждат „Модерна България” да оказва политическо и експертно съдействие в предизборните кампании на БСП. От своя страна социалистическата партия се ангажира с включване на граждански кандидати от движението сред издиганите от нея и привличане на кадри на централно и регионално равнище при участие в управлението.

Предвиждат се също съвместни акции по стратегически за България теми с широк обществен резонанс, включително по въпроси като добива на шистов газ и Трансатлантическото споразумение между ЕС и САЩ. Инициативите ще включват също прилагане на дългосрочна национална младежка политика. Ще се работи за усъвършенстване на изборното законодателство, така че изборите да бъдат демократични, свободни и честни.

Снимка: Пресцентър на БСП

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.