БСП и Атака искат анкетна комисия за Плевнелиев, Бареков ги обвини в плагиатство

БСП и Атака внесоха искане за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да проучи дейността на ЕРП-тата, както и дружествата с концесия за добив на природни богатства и контактите им с представители на държавата. Поводът е тайната среща на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена преди около месец, както и факта, че държавният глава е летял в един самолет с директора на “Дънди прешъс метал”. „Внесохме искането за разследване на президента, избран с измама, и по–точно на неговите съмнителни контакти с личности, които са на най-високи ръководни постове в трите ЕРП-та”, каза депутатът от “Атака” Димитър Димов.

“Атака” ще настоява националист да поеме ръководството на комисията. Те председателстваха и първата анкетна комисия за този парламент – за полетите на “Авиоотряд 28”.

„Искаме да покажем, че президентът прави срещи, които се укриват от българските граждани и не е ясно какво договаря там. Имаме съмнение, че Плевнелиев обслужва чужди интереси”, каза още Димов.
По този повод Николай Бареков заяви, че двете партии са откраднали идеята на “България без цензура” да се направи комисия, която да разследва Плевнелиев. “Защо Станишев ни обвинява, че сме популисти, а всъщност той и “Атака” откраднаха нашата идея?”, попита Бареков. И зададе въпрос дали има коалиция в българския парламент, в която да членуват “Атака”, ДПС и БСП както и дали към тази коалиция не се прикачва и ГЕРБ, които договарят с ДПС свалянето на Росен Плевнелиев и издигането на Борисов за президент. “Ако цената да се свали Плевнелиев е да се сложи Борисов, “България без цензура” се дистанцира от подобни действия”, допълни Бареков.

4 Comments

  1. ми за пореден път си присвояват идея на България без цензура. Толкова си могат!

  2. Te тия в парламента страдат от хронично крадене на идеи.

  3. Старите партии са безидейни мърльовци и си връткат игри зад кулисите на наш гръб

Leave a Reply

Your email address will not be published.