БСП обеща, ако Орешарски не подаде оставка, да го сваля с други средства

Оставката на Пламен Орешарски ако бъде внесена, ще бъде гласувана. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков в НС. Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства, има такива. Смятам, че всичко ще се развие както е обещано на гражданите, уточни Миков. Председателят на парламента заяви, че очевидно кабинетът ще приключи дейността си по един начин, който не е естествен, но не е и изненадващ, тъй като в рамките на 42-рото Народното събрание е имало много подобни случаи. “Още веднъж им обяснете, че народните представители се изпращат в парламента, за да отстояват политическите си тези, идеи, аргументи, мотиви в пленарната зала, а не в коридорите”, призова Миков журналистите, за пореден път критикувайки невлизането в пленарна зала от страна на депутатите.

Все пак Михаил Миков и колегите му от “Коалиция за България” утре ще дойдат в пленарна зала и ако се съберат 121 души за кворум, заседание ще има, обясни той. На въпрос дали като работодател ще призове депутатите да дойдат на работа, Миков заяви, че не е такъв. “Работодател на народните представители са само българските граждани, които ги избират”, заключи той.
“Ако следващата седмица мандатоносителят внесе вот на недоверие към собственото си правителство, това вече ще бъде върхът и ще остави трайна следа в световната история, не само в националната”. Това каза за Агенция „Фокус” народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в коментар на думите на Михаил Миков. Според Атанасова възможностите за оставка са горе-долу две. Едната е подаване на оставка и гласуване в парламента, а другата е вот на недоверие. Ако сега от БСП обмислят да внесат вот на недоверие, да речем, за цялостна политика на правителството, това ще бъде наистина поредната точка от серията комични случки и действия в последните седмици от това управление и на правителството, и на 42-ото Народно събрание. „Само миналата седмица правителството се разграничи от своя министър на здравеопазването, като пусна съобщение до медиите, че Таня Андреева симулира дейност пред обществото. Вчера и днес станахме свидетели на нещо също толкова комично – мандатоносителят бламира собственото си правителство, като отхвърля предложението за актуализация на държавния бюджет”, допълни Десислава Атанасова.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.