Брюксел рекламира София със снимки от Скопие

ЕС подписа за отпадане на роуминг таксите

Българската столица София е представена със снимки от македонската столица Скопие в Парламентариума – посетителския център на Европейския парламент.
Филмчето, представящо София, започва с разказ и кадри от протестите през 1997 година и последвалите промени, след което преминава към изградения с европейско финансиране Терминал 2 на Летище София, съобщава offnews.bg. След първите кадри, показващи строителни работи, камерата показва завършения обект. Изненадващо, той се оказва не Терминал 2, а летище “Александър Велики” в Скопие.
Следват снимка на мост, непознат за софиянци и табела за завършен инфраструктурен проект с финансиране по програма ФАР в Скопие.
На въпрос как се е стигнало до гафа, кой е отговорен за него и какво ще се предприеме по случая, отговорният за тази изложба служител на Парламентариума обясни, че не знае кой конкретно е отговорен за това кадри от Скопие да представят София, извини се за грешките и обеща повече информация в най-кратък срок.
„Дарик” съобщава, че от пресслужбата на Европейския парламент са обяснили, че по финансови причини не е било възможно да бъдат заснети 100 филмчета в Европа на място и вместо това са използвани архивни снимки, а попадането на снимка от друго летище сред тях е неволна грешка.
От ЕП обещали веднага да се свържат с продуцентската фирма, която ще коригира грешката във възможно най-кратък срок.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.