Брутално убийство на жена в Пазарджик

Четвърти опит за атентат срещу Алексей Петров, има ранени

Малко след 19 часа пред гаража на дома й, близо до Моста на Лютата, е намерена мъртва 33-годишната Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов. Пристигналият на място полицейски екип е констатирал, че жената е застреляна с един или два куршума в тила. Убиецът е изчакал Стоянова да паркира джипа си, след което я е прострелял в гръб. Жената е носела букет, тъй като днес е имала имен ден. Въпреки, че мястото е оживено, а в кооперацията има и магазин, никой не е чул гърмежи, което навежда на мисълта, че е използван пистолет със заглушител.

Първа за убийството съобщи местната кабелна телевизия Телекабел.

В Пазарджик мнозина възприемат Татяна Стоянова като дясна ръка на кмета Тодор Попов, тъй като тя работи с него вече повече от 10 години – от времето, когато е бил председател на местния общински съвет. Тогава Стоянова е била говорител на градския парламент. По-късно Попов печели един, а след това и втори кметски мандат, а Татяна Стоянова става началник на кабинета на градоначалника.

Минути след пристигането на полицейския екип пред дома на Стоянова там дойде и кметът Тодор Попов. Той коментира, че е потресен от случилото се, но не вижда никаква възможна връзка между покушението и работата на Татяна Стоянова.

По-късно говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че няма данни Татяна Стоянова да е била заплашвана или да е споделяла, че има заплахи за живота й.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.