Британското правителство с още нови мерки срещу мигрантите

Британското правителство предложи нови мерки за контрол върху притока от незаконни мигранти на входа на тунела под Ламанша и опитите им да преминат във Великобритания.

“Смятам, че сме на път да поемем контрол над ситуацията. Регистрирахме пик миналата седмица, но оттогава броят на мигрантите намаля.”, заяви британският външен министър Филип Хамънд след съвещание на правителствения кризисен комитет “Кобра”.

“Приехме определени мерки в сътрудничество с френските власти и управата на “Евротунел”, които вече дават резултат и чийто ефект ще се удвои в следващите един-два дни.”, увери министърът.

От вчера английски граничари действат в командната зала на тунела под Ламанша. Допълнителна охрана от около 100 души се очаква да бъде разположена на терминала в Кале.

Загрижено да прояви твърдост, заради проблема, правителството предложи също собственици, които отдават под наем жилище на незаконни имигранти, да може да бъдат осъждани на затвор. Мярката е включена в нов законопроект за имиграцията, който правителството ще представи в парламента през есента, съобщи вчера Грег Кларк, държавен секретар в министерство на общностите и местната власт.

Дейвид Камерън обяви, че ще направи Великобритания „невъзможно място” за намиране на работа от хора които пребивават в страната нелегално. Строгите правила ще включват даване на предимство на британски граждани при кандидатстване на работа и при рекламиране на свободни работни места. Той обеща, че ще затвори вратите на много фалшиви учебни заведения, които често са използвани като платформа от фалшиви студенти за достъп до Великобритания, но обаче успокои, че няма да налага квоти за чуждестранни студенти, обучавани в страната по законов път.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.