Брендо отказа да говори пред съда в Милано

Евелин Банев-Брендо очаквано отказа да говори на състоялото се днес в Милано заседание по процеса "Кокаинови крале", съобщи БНТ. Очаквано, защото една от версиите за неотдавнашното отвличане на дъщерята на Брендо в София е, че похищението е с цел Брендо да бъде накаран да си държи устата затворена по време на процеса в Милано. По него са подсъдими 13 души, петима от които българи, включително Банев, шестима италианци, един словенец и един румънец. По искане на подсъдимите процесът се води при закрити врата и не бяха допуснати близки и журналисти, а само адвокати и преводачи. Обсъдени са били технически проблеми, като е уважено искането на защитата на следващите заседания, които са през април, да бъдат представени нови документи от България. Присъдата се очаква в края на следващия месец.

Процесът започна с около половин час закъснение и веорятната причина е липса на преводач на български, предаде по телефона за БНТ кореспондентът на в. "Монитор" в Рим Румен Михайлов. По думите му, никой не знае какъв е мотивът на Евелин Банев да иска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати. Юристите обясняват, че обикновено целта е да се намали наказанието за извършеното престъпление с 1/3. За престъплението, което му се вменява, Брендо може да получи до 30 години лишаване от свобода, но след като е предпочел бързата процедура, до два месеца той може да получи 17-18 години, поясни Михайлов.

Процесът, както и отвличането на дъщерята на Банев, няма широк отзвук в Италия. Единствено в големия ежедневник "Кориере дела сера" вчера е излязла голяма статия.

Три дни преди делото 10-годишната дъщеря на Брендо беше отвлечена пред дома й в квартал "Бояна", докато тръгваше за училище. Вчера майката на момичето Моника Добринова се обърна чрез ефира на БНТ към похитителите с молба да се свържат с нея. Тя заяви, че се надява да разбере какво е състоянието на детето й.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че отвличането на Лара е знак към баща й. Той беше категоричен, че по случая се работи интензивно, което днес беше потвърдено и от говорителя на СГП Маргарита Немска.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.