Браво на Борисов, остави всички агнета цели

Лудият номер на Борисов и ГЕРБ – да напуснат парламента ден преди предизвестената му смърт и да оставят всички останали в потрес и неподправен ступор – граничи с гениалност. А ефектът – поне след първо оглушаване – е съпоставим с поразяващата сила на умна бомба.

Първо – на левицата беше даден нагледен урок по вторична употреба на първично изменилите на съвместното управление с БСП партньори от ДПС. Шоуто с вчерашното “обсъждане” и приемане на актуализираните бюджети на НЗОК и държавата е нещо, пред което бледнеят дори ревютата в зала на депутати от “Атака” с фланелките и патетичните речи на Сидеров. Защото показа колко безсилни са правилникът на Народното събрание, законите и дори конституцията. Поне в случаите, когато ДПС и ГЕРБ демонстрират мускули на каратист с черен колан… и с черно чувство за хумор.

Второ – защото изведнъж се оказа, че белята не е станала, а е било само показно упражнение. В смисъл, че актуализация на бюджета на държавата няма да има и засега още не сме заборчнели с нови 3,5 млрд лева.

Трето – понеже и БСП останаха доволни, както от ненаправената актуализация, така и от неконсумирания докрай брак по сметка между ГЕРБ и ДПС. Което пък дава основания някой ден да очакваме къс или дълъг брак по сметка и между БСП и ГЕРБ. Мнозина отдавна пророкуват подобна възможност.

Четвърто, но не по значение – доказано бе, че Борисов е богоподобен не само в самооценките си. Единствено богоравните са в състояние да обърнат за 12 часа цялата политическа ситуация с главата надолу и после да добавят още 90 градуса за финес; да сменяват тези, позиции и принципи със скоростта на торнадо и после да се усмихват мило като носители на блага вест; да погазват договорки, правила, закони и собствените си думи, а сетне да казват, че отговорността е на ненагазилите в лука…

Невероятната политическа интуиция на Борисов днес му носи не по-малки ползи отколкото така нар. харизма в черно-шлиферните времена.

Образно казано, вълкът остави агнетата цели, мълчаливи и с широко отворени очи. Което по никакъв начин не слага край на политическата криза или на кризисния пи-ар с елементи на цирк. Но дава повод за полезни размисли преди традиционното мисло-пилеене в деня за размисъл, предшестващ изборите.

3 Comments

  1. В БГ ИМАЛО МИЛИОН ПСИХИЧНО-БОЛНИ.НАПИСАЛИЯТ ТАЯ ПРОСТОТИЯ,Е ОТ СЪЩАТА ТРУПА.

  2. ПИШЕЩИЯТ ТАЯ ПРОСТОТИЯ СЕ “ВЪЗХИЩАВА” НА ЕДИН ЛУД..НЯМАМ ДУМИ.

  3. Подобно нещо във възхвала на лудата мутра може да бъде написано само от психически неуравновесен човек…

Leave a Reply

Your email address will not be published.