“Братя” Галеви пак отърваха конфискация заради неизвестен адрес

Главният прокурор Сотир Цацаров: Оправдателните присъди станаха прекалено много

Върховният касационен съд (ВКС) за втори път отказа да възобнови делото за конфискация на имотите на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, съобщи специализираният сайт “Правен свят”. Както е известно, двете бивши “барети” изчезнаха яко дим и то зад граница скоро след като през май 2012 г. бяха осъдени на по 5 години затвор от ВКС за ръководство и участие в организирана престъпна група, както и за изнудване.

Така в началото на 2014 година ВКС прекрати производството по възобновяване на делото за конфискацията, след като прокуратурата продължава да не може да посочи актуален адрес на “братя” Галеви.

Буквално преди дни, на 26 септември Върховната касационна прокуратура е уведомила ВКС, че и до момента местонахождението на Галев и Христов не е установено, обявени са за международно издирване и актуален адрес за призоваване на може да бъде посочен. Което и е посочено като аргумент в решението на съдията от ВКС Вероника Имова за отказ от възобновяване на делото за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.