Братската могила в София осъмна като мартеница

”Братска могила” в Борисовата градина в София осъмна облечен като мартеница, съобщи bTv. Това е поредната акция на Destructive Creation в столицата. В „обличането” на двете статуи на партизанина и партизанката са се включили между 7 и 8 души, като това им е отнело близо 4 часа.

На 23 февруари паметникът на Съветската армия в столицата осъмна боядисан с цветовете на украинското знаме. Преди това фигурите бяха „предрешени” като герои от американски комикси, а след това върху главите на войниците бяха поставени качулки като тези на певиците от групата Пуси Райът.

Снимка: Destructive Creation

Свързани публикации

1 Comment

  1. тези изгъзици са пряко следствие от политиката на мургавия крадец иван костов който направи фашистки паметник в центъра на софия пред ндк. надявам се прокуратурата да се намеси и да бъде инициирано демонтиране на паметника, включително и с помощта на натиск от граждански организации. не е нормално акции с неонацистки подтекст като поругаване на паметници на антифашисти да бъдат ок в едно общество и вина за това има паметника издигнат от костов

Leave a Reply

Your email address will not be published.