Бр. Аспарухов: В момента се прави лов на вещици

“У нас все още се води битка за завладяване на тези специални институции и за използване на МВР за разни други цели. Вървим по много сложен път на преход, който не е завършил”. Това коментира бившият шеф на разузнаването ген. Бриго Аспарухов в студиото на bTV във връзка с оставките в МВР и ДАНС. Според него тези кадрови рокади са сериозно изпитание за системата. По думите му, в момента се прави лов на вещици. Аспарухов е на мнение, че на гърба на Веселин Вучков са се извършили спекулации, а Светлозар Лазаров е бил успешен главен секретар.

На Румяна Бъчварова ще й бъде изключително трудно да се справи с поста на МВР шеф, прогнозира Бриго Аспарухов. Той изтъкна, че реформите в МВР се бавят заради хората, които стоят на определени ръководни позиции във вътрешното министерство и ДАНС.

“Не е важно кой ще застане начело на ДАНС или на поста главен секретар на МВР, важни са законите, които се отнасят до съответните служби и за това как те трябва да работят. Ще продължи отстрелването на различни кадри начело на МВР и да, тези хора ще бъдат причислявани като хора, близки до един или друг, но това не е реална реформа в съответния сектор”, категоричен бе Бриго Аспарухов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.