Божидар Данев: Политическия нихилизъм и нарцисизмът вървят ръка за ръка

БСК плаши с протести, ако измененията в закона за адвокатурата бъдат приети

“Ние сме свидетели как политиците разрушиха доверието към институциите. Сега те се насочват към разрушаване доверието към финансовата стабилност на държавата. Като че ли политическият нихилизъм и политическият нарцисизъм вървят ръка за ръка и се противопоставят на финансовата стабилност на държавата”. Това заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев в предаването на БНР “Нещо повече”. От БСХ призовават в своя декларация политиците да не си играят с финансовия бумеранг, защото той рано или късно ще се върне.

Божидар Данев настоя Министерството на икономиката да не стои в сянка, а да уточни кой е теглил парите от банките в деня Х, по чие нареждане и какви са сумите, дали са теглени от текущи сметки или от срочни депозити. Според председателя на БСК, Националната банка също трябва да разследва кой и кога е теглил парите, още повече че това са неща, които са леснодоказуеми и трябва да бъдат анализирани.

“Къде е Комисията за финансов надзор, къде е СЕМ, който не осъществи специализиран мониторинг за изказванията на политиците. Трябва да бъде сложен край на тази анонимност и да се знае кой е дал нареждането за тегленето на парите и да се търси отговорност, настоя Божидар Данев. Освен това той призова управителя на БНБ Иван Искров да направи необходимото, за да се провери кой е правил плащанията и да предостави информацията на разследващите органи и на прокуратурата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.