Боян Магдалинчев бе избран за представляващ ВСС

Боян Магдалинчев, който идва от Върховния административен съд и е от парламентарната квота на ГЕРБ, бе избран за представляващ Висшия съдебен съвет. Това е първото решение на Пленума на новия състав на съвета, което бе прието без никаква дискусия. Председателят на ВКС Лозан Панов предложи Цветинка Пашкунова, представи биографията ѝи добави, че в два поредни съвета представляващ е бил човек от парламентарната квота и би било добре сега да се гласува доверие на съдия, избран от колегите си.  Тя обаче не бе избрана. Магдалинчев, който бе предложен от шефа на ВАС Георги Колев бе подкрепен от 13 от членовете на ВСС.

За Цветинка Пашкунова гласуваха Красимир Шекерджиев, Боряна Димитрова, Лозан Панов, Даниела Машева, Цветинка Пашкунова, Атанаска Дишева, Вероника Имова, Севдалин Мавров и Олга Керелска.

Магдалинчев бе подкрепен от Гергана Мутафова, Пламена Апостолова, Светлана Бошнакова, Евгени Диков, Боян Магдалинчев, Боян Новански, Пламен Найденов, Георги Колев, Сотир Цацаров, Огнян Дамянов, Калинка Чапкънова, Георги Кузманов и Йордан Стоев.

Трима членове на ВСС не подкрепиха нито един от двамата. Това са Даниела Марчева, Драгомир Кояджиков и Стефан Гроздев.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.