Борисов забрани на министрите си да правят обществени поръчки

Намаляват административната тежест

Едно нещо препоръчвам, ако искате – забранявам ви: спирате всякакви обществени поръчки. Това заяви на правителствено заседание Бойко Борисов. 

Ако има нещо неизбежно, което да се прави, търсите администрацията на новоизбрания президент Радев и ако са съгласни, за да има приемственост и да не бъдем обвинявани, тогава продължавате.

С министър Ненчев сме се разбрали – даже и да останем и да имаме право да номинираме началник на отбраната, по-правилно е, като дойде новият върховен главнокомандващ, той да си го избере. Така и с обществените поръчки – нека, който иска да ги прави, но ако е неизбежно; иначе всеки един подобен акт ще бъде коментиран и не бива да се дава основание за това.

Не знам дали ни е последното заседание, затова не се и сбогувам с вас в този смисъл, а и се надявам, че с всички вас и след изборите ще работим заедно. Положихме огромни усилия и аз съм убеден, че има хора, които го отчитат.

Винаги е по-лесно да намираш кусури

сигурно сме направили много грешки, но добрите работи са повече и има какво да покажем, с какво да продължим и да настояваме да довършим.

Така че, още веднъж казвам – в зависимост от ситуацията, преди Коледа да се съберем да си разпределим задачите и дежурствата за Коледа и Нова година. Надявам се днес-утре да разберем какво се мисли по въпроса. И аз съм призовавал, и президентът го направи – всичко е въпрос на добра воля.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.