Борисов заподозря реформаторите в договорки с ДПС и БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заподозря Реформаторския блок в тайни политически споразумения с доскоро управлявалите ДПС и БСП.

“След като не искат да направят коалиция с ГЕРБ, признатата в цяла Европа, това би означавало, че те (РБ) са се договорили с БСП и ДПС, заяви Борисов в предаването „Тази сутрин” на bTv.

Борисов за пореден път посочи, че Реформаторският блок е единственият потенциален коалиционен партньор на ГЕРБ в бъдещото управление, но не и с условията, които те поставят. Лидерът на ГЕРБ отрече казаното в последните дни от Радан Кънев и Петър Москов, че е водил тайни разговори поотделно с лидери на партии от РБ, прилагайки принципа “Разделяй и владей”.

“Истински пожелавам успех на реформаторите и да спрат да се занимават с нас. Нека да се видят себе си, да си оправят партията, да си вземат важните решения, да си подредят листите. А пък народът определя кой да е премиер, кой да е мандатоносител“, заяви Борисов. Той изтъкна, че ако след изборите на 5 октомври ГЕРБ няма 121 депутати няма как да участва в управлението. Според Борисов омразата и антагонизмът между политическите партии е толкова силен, че съставянето на коалиционен кабинет след изборите 5 октомври е под въпрос и на практика единственият вариант за съставяне на стабилно правителство е еднопартийният.

“Слоганът на нашата партия – „стабилност“, много трудно би могло да се случи след 5 октомври, да се изгради едно правителство на спасение, не на съгласие“, каза още Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.