Борисов: Явно е, че без мен предизборна кампания не става

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Явно, че като не участвам пряко в една предизборна кампания, все едно няма кампания. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след като даде показания по сигнал на „Протестна мрежа“ във връзка с прелитането на руски самолет над територията на страната, цитиран от “Фокус”.

На 13 септември премиерът Бойко Борисов обясни, че е дал разрешението за прелитане на руски самолет над територията на България ден, преди страната да откаже на Москва въздушен коридор за Сирия. Това стана по време на партиен форум на ГЕРБ в столицата, на който бяха представени кандидатите за кметове на партията.
Ден по-късно “Протестна мрежа” внесе в прокуратурата сигнал срещу премиера по повод изказването му. Според авторите на сигнала с пускането на руския самолет Борисов е подпомогнал враждебните действия срещу републиката и съюзниците ни.

Днес Борисов е бил разпитван 90 минути от прокурори от Върховна прокуратура, където за пореден път обяснил, че е говорил хипотетично какво би станало, а изказването му в известна степен е било провокация.

По темаза за изборите на 25 октомври премиерът и лидер на ГЕРБ попита репортерите дали искат да се включи за два-три дни и да видят от вяла каква ще стане кампанията: “Изведнъж всичко живо ще започне да иска дебати по телевизии, радиа. Помните ли по други избори каква молба е била от всяка една телевизия или радио, да се явя на дебат с някой”.

Борисов изтъкна, че ГЕРБ води нормално своята предизборна кампания, но се е оказало, че освен ГЕРБ, Реформаторския блок и ДПС на терена няма други партии.

Запитан защо всеки ден открива нови обекти в страната, Бойко Борисов отвърна, че го прави, защото са станали готови, а не защото така го е планирал, защото нямало как, когато преди години е правил първа копка на един или друг обект, да знае, че ще има избори на 25 октомври 2015 година и да планира нещата така, че обектите да станат готови точно в седмицата преди изборите, както сега се е получило с отсечки от магистралите “Струма” и “Марица”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.