Борисов: Всичко познах, ще ми излезе прякор Нострадамус

„Със съжаление казвам, че се сбъднаха всичките ми най-черни предсказания за държавата и се страхувам да не ми излезе прякор като Нострадамус – имам предвид това, което се случва във всички сфери на държавата”. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите в парламента. И веднага направи следващата си прогноза: Следващият бюджет на България ще го прави Международния валутен фонд (МВФ).

Което, всъщност Борисов вече е казвал…

“Въпросът е колко бързо и как трябва да се викне Международния валутен фонд. Още веднага трябва да се викне, за да тръгнат преговорите”, дообясни вижданията си лидерът на ГЕРБ. Борисов предлага държавата да вземе заем от 5-6 милиарда лева от МВФ, с които “да се подпрат бордът и банките”.

Това пък не може да бъде тълкувано по друг начин, освен като публично направена преценка, бе валутният борд и банките са в риск или нещо повече, поради което трябва спешно “да се подпрат”.

По думите на Бойко Борисов, нужно е парламентът да работи този един месец, за да се свършат всички законодателни неща, включително да се емитира нов дълг, и то от поне 5-6 милиарда.

„Убеден съм, че това е единственият шанс – след това управление на тази тройна коалиция следващия бюджет вече ще го прави фондът. То няма какво да се обсъжда, то вече е задължително”, заяви Борисов.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Ами като ти го правиш ,как няма да познаеш?И иска заем от МВФ човека ,за да го окраде

Leave a Reply

Your email address will not be published.