Борисов видя в речта на Хафъзов хитър сценарий, а Станишев отсъствал нарочно

„Абсолютен театър” – така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи дебатите в пленарна зала за езика на предизборната агитация, който предизвикаха напрежение сред депутатите вчера. Според него изказването на депутата на ДПС Хюсеин Хафъзов е било хитър сценарий, състоял се с мълчаливото съгласие на Сергей Станишев, предаде Дарик. Той допълни, че лидерът на социалистите Сергей Станишев е отсъствал от залата умишлено.

Бойко Борисов бе в Ямбол, за да се срещне с членове и симпатизанти на партията в областта преди утрешната национална конференцията на ГЕРБ в София.

„ДПС си агитират на турски и за никакъв английски, немски или френски не става въпрос. Въобще това не им е проблем. Но не случайно Михаил Миков подкрепи текста, като гласува вчера. Защото то съвпадна по удивителен начин с делото за вакъфските имоти в пловдивския съд”, обясни Борисов пред своите в Ямбол.

По думите му не било случайно и че „въпросният депутат от ДПС размахваше пръст”. „За национална свобода щял да се бори. Ние се борим за национална свобода, защото ДПС е узурпирало цялата власт в държавата. Каква свобода иска повече той, те управляват всичко”, каза още Борисов. След което насочи стрелите си към „Атака”, които използвали случилото се в пленарната зала в петък, за да излязат навън и да изговорят „всичките си лицемерни приказки”.

Знам със сигурност, че ако ГЕРБ не е първа политическа сила веднага ще има предсрочни избори, прогнозира още Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ обвини социолозите в манипулиране на данните от последните изследвания.

„Виждате как се гърчат социолозите като обясняват как почти сме се изравнили, ама било статистическа грешка. Истината е, че ГЕРБ водят с 3-4 % и те прекрасно го знаят. ГЕРБ расте докато БСП се разпада, и то е видно”, каза Борисов, цитиран от „Фокус”. После коментира, че АБВ, ДПС и „подобни леви формации вземат всички от електората на БСП” и затова той счита, че „целувката на „Орлов мост” между Местан и Станишев ще доведе до разпад в структурите на БСП”.

Аз си се грижа за моята партия, какво става в другите не ме интересува”,  каза още Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.