Премиерът е в отчаяние от митничари и граничари

Премиерът Борисов е разпоредил да се прекрати процедурата за избор на строител на два лота от АМ "Хемус"

Въпреки огромните усилия за борба с контрабандата резултатите са повече от отчайващи, а митничарите и граничарите охраняват границите абсолютно ненадеждно. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, става ясно от стенограмата. Както е известно преди седмица бе арестувана цяла смяна митничари на Капитан Андреево, които въпреки предупреждението на турските гранични власти пуснали 16 тира с контрабандни цигари да влязат в България и да продължат към вътрешността на страната.

Ние си говорим за звена, които да борят корупцията, но за никой не е тайна какви митничарски и граничарски селища има навсякъде около границата, казва премиерът Борисов на министрите. След което изтъква, че митничарите и граничарите не служат на държавата, а служат на други господари. Дпоред Борисов, сега е моментът, ако искаме реална битка в тази посока, да направим всичко възможно държавата да си защитим границите.

Нашите митничари нямат папка за документооборота. Тези материали, които колегите от турските служби надеждно ни дават, просто ги няма, посочва премиерът и уточнява, че системата вече е променена и турските колеги ще пращат имейли на няколко места – включително в ГДБОП и в Министерството на финансите.

Ако до седмица премиерът Борисов не бъде убеден в противното, той ще предложи обединяване на Националната агенция по приходите (НАП) и Агенция “Митници”. Премиерът е възложил на вътрешния министър да извърши кадрови и персонални промени навсякъде по границите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.