Борисов: В момента подкрепяме други частни банки

Премиерът Бойко Борисов съобщи в прав текст, че с фалита на КТБ проблемите в банковата система не са свършили, но отказа да назове поименно кои са проблемните трезори, като се аргументира с излишната, според него, гласност за случващото се с КТБ.

„В момента ние подкрепяме други частни банки и никой не говори затова. За да няма проблеми в други банки, държавата се намесва, свършват проблемите и си връщат парите. Няма проблеми в други банки, защото държавата се е намесила и е спряла проблемите”, заяви Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия. По думите на премиера, в КТБ умишлено държавата не се намеси и тя падна по времето на Орешарски и Чобанов.

„Цветан Василев е банкер и КТБ е банка далече преди аз да си помисля да се занимавам с политика” , изтъкна Борисов, като допълни, че след управлението на ГЕРБ и на служебното правителство на Марин Райков в КТБ са останали само 25% от “държавните пари”.

До този момент сме изплатили 3 млрд. 270 млн. живи пари на вложителите в КТБ, съобщи още министър-председателят Бойко Борисов. Той коментира и трагедията в Париж, където при нападение над редакцията на “Шарли ебдо” бяха убити 10 журналисти и 2 полицаи.

“Ако има някакви цели в тези атентати, то те са свързани с това да има хаос, а след хаоса – омраза и гражданска война”, заяви Борисов. Премиерът изтъкна, че много би искал, ако може по някакъв начин, да каже на хората в България да не се поддават на тези настроения, защото “много лесно може и в България нещата да излязат извън контрол”.
Премиерът похвали службите за отличната им работа през последните дни по предотвратяване на конкретен инцидент, но отказа да разкрие повече подробности.
„Всички трябва да сме съпричастни със случилото се във Франция и да се опитаме да се изчистим от емоциите, защото ще стане по-лошо”, заяви Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.