Борисов уволнил областния управител на Разград, който катастрофира пиян

Вече съм отстранил областния управител на Разград. Това каза пред журналисти в Бургас премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос какви ще бъдат последствията за областния управител на Разград, който катастрофира тежко и в кръвта му бяха установени 3 промила алкохол. – „Пожелавам му да оживее и да бъде здрав, но на мига сваляме доверието от него” (…) „Дай боже да се оправи, но няма да работи в държавната администрация, а вече след като е нарушил закона ще си носи съответната отговорност. Включително и за материалните щети, които са нанесени”, подчерта Борисов, цитиран от Фокус.

В Бургас, заедно с кмета на града Димитър Николов, транспортния министър Ивайло Московски, министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и регионалния министър Лиляна Павлова, Бойко Борисов откри брегови център за управление на корабоплаването. Проектът e на стойност 40 млн. лв., осигурени от ОП „Транспорт“. Чрез него всички комуникационни и информационни подсистеми за наблюдение на корабния трафик са интегрирани в единна система. Проектът предвижда и изграждане на 2 трафик кули и още 20 обекта по цялото крайбрежие, чрез които ще се извършва наблюдението.

Двата брегови центъра в Бургас и Варна са на стойност почти 4 млн. лв., а информационната система – 28 млн. лв. В тях ще се извършва денонощно наблюдение и управление на трафика. Чрез системата ще се извършва контрол на състоянието и движението на корабите в морските пространства на България, с оглед избягване на аварии, сблъскване, засядане или потъване. Тя ще улесни комуникацията между корабите и бреговите служби и ще позволи на спасителните екипи да получават информация и да реагират незабавно, когато има бедстващи плавателни съдове.

С този брегови център ще се ограничат и възможностите за укриване на кораби, осъществяващи контрабандни схеми с горива, написа по-късно Борисов на страницата си във Фейсбук, където са публикувани и десетки снимки от откриването, една от които публикуваме.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.