Борисов: Утре внасяме новия вот, сега пишем мотивите

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

ГЕРБ ще внесе в четвъртък в деловодството на парламента своя пореден, пети вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски и той най-вероятно ще е за финансовата и бюджетна политика. Това се разбра от импровизиран брифинг в кулоарите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов малко след началото на днешното парламентарно заседание.

Сега пишем мотивите и ще го внесем утре, каза Борисов. Попитан, за каква политика ще е вотът, лидерът на ГЕРБ каза: „Затова, за което предупреждаваме многократно, че са се подготвили да вземат още над 3 млрд. дълг. Вместо да си оправят събираемостта, да се преборят с контрабандата, тръгват по-най лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал”. На въпрос, с каква информация за приходите в бюджета разполага, Борисов отговори, че тя е качена на сайта на Министерство на финансите и че близо милиард лева е дупката в бюджета.

Репликиран, че премиерът Пламен Орешарски е искал вот за финансовата политика, а тези на ГЕРБ не издържат, Борисов попита, кой е Орешарски.

„Орешарски е човекът, който направи държавата за смях пред Брюксел. Всеки ден санкции идват от Брюксел и научи всички задни входове в България”, изказа се експремиерът за настоящия министър-председател. След което продължи с критиките към правителството.

„Това правителство единственото, което може да прави, е да изобличава Брюксел, че работи против България. Сутринта слушах Явор Куюмджиев – той вече открито говори срещу Европеския съюз. Ако това правителство продължи да стои, нищо чудно и да предложат в един момент да напуснем съюза”, посочи Бойко Борисов. След което повтори тезата си от вчера, че трите партии, поддържащи това правителство, са съучастници в катастрофата на държавата.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна и темата за еврофондовете.

„В работата на администрацията винаги има грешки, които сме коригирали. Тотално, когато ГЕРБ е бил на власт, няма нито едно спряно евро”, изтъкна Борисов. По думите му, „историята се повтаря по един гротески начин – идва Орешарски финансов министър, батко и братко, спрени всички фондове на Европейския съюз. Идва ГЕРБ – възстановява всички фондове. Идва новата тройна коалиция – ДПС, БСП и „Атака” един по един спират фондовете”.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Несериозна работа. Обявил, че ще внася вот, а после пише мотивите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.