Борисов уличи кабинета, че крие предупредително писмо от Брюксел

Управляващите крият писмо от Брюксел, което категорично им казва, че са спрели реформите и водят държавата към фалит. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той  нарече управляващите „негодници”, заради некадърността и непрозрачността на управлението.  “Заради това, че управляващите нямат капацитет и кадърни кадри, ще провалят проекта за магистрала „Струма” и всички ние като данъкоплатци ще върнем парите”, допълни  Борисов, предаде Радио Пловдив.

Според него около 50 % от средствата на общините ще бъдат орязани от управляващите, заради спрените европейски фондове. Това ще засегне най – големите общини, където е концентрирано населението и кметовете са от ГЕРБ. Борисов смята, че това е наказание, което правителството на Орешарски готви, тъй като средствата вече са взети от бюджета, но управляващите трябва по някакъв начин да ги съберат. Затова се готвят корекции, и недостигащите средства по неплатените еврофондове ще бъдат взети от общините.

85% от общините са с кметове на ГЕРБ – заяви Борисов и посочи, че Пловдив и областта също вече са наказани от кабинета Орешарски.
Той е категоричен, че българите ще си платим лукса да търпим една година некадърни министри, премиер и управляващи. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че предсрочни парламентарни избори няма да има, докато управляващите не дооткраднат всичко, което от ГЕРБ са оставали и докато категорично вече по всички програми от Брюксел не им спрат парите. В момента това правителство е твърдо в Евразийския съюз, те не са в Европейския съюз – така Борисов коментира отправената от руския посланик покана към страната ни да се присъедини към Евразийския съюз.
Борисов даде за пример опита да заобиколят европейското законодателство и „Южен поток” да се води като интерконектор, а не газопровод на територията на Европа. Може би, това е новият път на България, който са ни начертали – коментира лидерът на партия ГЕРБ. „Честит Евразийски съюз, докато търпите това правителство!” – така Борисов се раздели с журналистите в Пловдив. Той отиде на среща с кмета на община „Родопи” Пламен Славов, откликвайки на личната му покана.

2 Comments

  1. Спрете се бе червени тролчета, не ви ли омръзна едни и същи глупости да дрънкате. Марш при Моника за нови опорни точки.

  2. ЛИЧНИЯТ РАЗТРИВАЧ НА УШИ И ПАЗВАНТИН НА Т.Ж.,КУМИР НА МУТРАТА ГОВОРИ ЗА СЕКРЕТАРКИ.ТОЯ БЕЗМОЗЪЧЕН,ПРОСТ И НЕГРАМОТЕН НЕЩАСТНИК Е ЗА ЛУДНИЦАТА,ИЛИ ДА СЕ МОЛИМЕ НА СРЕТЕН ДА ИДВА ПО-БЪРЗО.БОКЛУК МАЛОУМЕН.

Leave a Reply

Your email address will not be published.