Борисов: Това, което сега става в КТБ, трябваше да стане с ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини БСП, че откакто управлява се стреми да съсипе партията на Борисов и да я дискредитира.

Това, което сега става в КТБ, трябваше да стане с ГЕРБ, заяви в тази връзка Бойко Борисов при участието си в сутрешния блок на Нова тв. И освен това посъветва БСП да не плачат, че ГЕРБ не влизали в залата на Народното събрание, за да осигуряват кворумът, необходим за провеждането на пленарни заседание. Борисов изтъкна, че “те неморално, без никакво право, управляваха една година и доведоха държавата до катастрофа”, след което премина от политическата към битовата лексика и заяви, че ще ги остави “да си сърбат тази седмица всичката попара, която си надробиха за една година”.

Борисов повтори вече заявената позиция на ГЕРБ, че ще влязат в пленарната зала единствено, за да гласуват оставката на кабинета „Орешарски – “в противен случай – не!”. Експремиерът каза още, че най-важното е управителят и подуправителят на БНБ да бъдат отстранени, но не потвърди казаното вчера от депутатката от ГЕРБ Лиляна Павлова, че групата е готова да осигури кворум за гласуването на тези оставки. По думите на Борисов, едва сега БНБ е започнала да прави това, което трябваше да направи преди месец и да не лъжат обществото. Експремиерът обясни, че при управлението на ГЕРБ не са сменили управителя на БНБ Иван Искров, за да демонстрират, че има спокойствие в банковата система.

Във връзка със ситуацията около КТБ Борисов изрази надежда банкерът Цветан Василев да си дойде в България и да даде една пространна пресконференция.

“Ние не сме част от този процес”, категоричен бе експремиерът. Според Борисов, безспорно е, че войната между Делян Пеевски и Цветан Василев “нажижи обстановката”. Борисов отрече да е запознат с политическите амбиции на Пеевски и Василев. Не съм разговарял с тези хора, каза той.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.