Борисов: Томислав Дончев вероятно ще води евролистата на ГЕРБ

Томислав Дончев е евентуален вариант за водач на листата на ГЕРБ за европейските избори през май, това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов на среща с областните структури на ГЕРБ от Плевен в село Чифлика, Троянско, предаде „Фокус”. Борисов изтъкна, че с тази номинация иска ГЕРБ да дадат тон в дебата за евроизборите – да участват експерти, смислени хора, които познават Европа и нейните механизми, и да защитават националния интерес по най-добрия начин. По думите на Борисов, важно е водачът да е дете на партията, да го обичат хората, както в партията, така и тези извън нея.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че Дончев за момента е само вариант, партията ще изчака номинациите на всички областни структури, след което Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере и ще обсъди листата.

По-рано днес в предаването „Седмицата” на Дарик радио Борисов коментира преизбирането на Цветан Цветанов, срещу когото се водят дела, за зам.-председател на ГЕРБ. По думите му решението Цветан Цветанов да остане заместник-председател на партията е зависело изцяло от него.

„С него съм се разбрал ясно – ако е невинен по повдигнатите обвинения, остава в партията; ако е виновен, естествено, че той сам ще напусне. До този момент никой не може да ме убеди в неговата вина”, изтъкна Борисов. Той  нарече новоизбраните двама заместник-председатели „деца на партията”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.