Борисов: След изборите можем да изпаднем в по-тежка ситуация

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

От това, което декларираме ние, от това, което нашите избиратели искат – по никакъв начин да не се коалираме с БСП и ДПС (…) в един момент може да се окаже, че след парламентарните избори нямаме правителство. Това прогнозира пред парламентарните репортери лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, заради тази реална опасност, е необходимо да се даде по-голям хоризонт, защото не е сигурно, че досегашните управляващи са разбрали какво са сгрешили и ако не си направят правилните изводи през следващите три месеца, то “можем да изпаднем в още по-тежка ситуация зимата”.

Помолен да коментира апела на Лютви Местан за по-добра коалиционна култура, Бойко Борисов изтъкна, че по-добрата коалиционна култура сме могли да я видим през последната година и то само по един начин – като се даде възможност на първата политическа сила да получи поне председателския пост в парламента, вместо да се разчита на „златния пръст” на Волен Сидеров. Според Борисов другите партии – ДПС, БСП с нищо не са дали пример за коалиционна култура през последната година.

Бойко Борисов коментира още, че ако ще се прави коалиция след изборите на 5 октомври, тя трябва да бъде направена по принципа, по който се правят коалиции в цяла Европа. Лидерът на ГЕРБ даде редица примери за големи коалиции: в Германия – между социалдемократи и десни, в Австрия, в Холандия – между 7 или 10 партии, но коалиция,” която се прави пред очите на обществото, представя се програма и гледаш по тази програма с кого имаш съвпадения”.

След което Борисов повтори, че за момента ГЕРБ има съвпадения във виждания и програмни цели единствено с Реформаторския блок.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.