Борисов скастри полицаите и главния секретар на МВР

ГЕРБ води на БСП с 4%, чака окончателните резултати, за да каже партньорите си

Премиерът и лидер на МВР Бойко Борисов остро критикува спонтанните протести на полицаите и ги обяви за недопустими, без да каже и думи дали ще бъдат решени проблемите, изкарали униформените по улици и площади.

“Недопустимо е униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия”, каза Борисов преди заседанието на правителството. – “Ще се възползвам от това, че тук са медиите и главният секретар, за да изпратя едно послание на служителите на МВР, армията, охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайно е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини и бяхме обявили, че ще водим разговори по темите, които ги интересуват”, заяви премиерът, цитиран от “Фокус”. По думите му, това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно. Според Борисов армията е дала пример как трябва да се прави. (Днес военният министър Ненчев свиква Съвета по отбраната, за да се обсъдят промените, записани в проектобюджета за 2016 година. Бел. на ред.)

Министър-председателят Борисов припомни, че през тази година правителството е отпуснало допълнително от бюджета 180 милиона за МВР и 57 млн. на армията…

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.