Борисов ще търси консенсус за промени в Конституцията

Съдебна реформа без промяна в Конституцията ще бъде половинчата и с право биха ни обвинили, че това не е каквото очакват хората. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

През последните няколко месеца направихме това, което би трябвало да се случи в съдебната реформа, и стигнагме до този извод, обясни Борисов.

„Хората очакват да има бързи съдебни процеси, да има справедливост, бизнесът го очаква. Всеки представител на ЕК или гост от друга държава поставя въпроса за справедливите съдебни решения. Не бих се наел да подкрепя нещо, което не е достатъчно силно и ефективно”, каза премиерът.

„Снощи разговаряхме на тази тема с Реформаторския блок (РБ) и мисля, че към днешна дата трябва да намерим и ще намерим консенсус с всички политически партии в парламента, само в тази част да направим промени в Конституцията, за да има правилни решения и да могат да се вземат”, каза министър-председателят.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.