Борисов ще опита кабинет на малцинството с Реформаторите

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Бойко Борисов и ГЕРБ като мандатоносители ще опитат да съставят правителство на малцинството с подкрепата на Реформаторския блок, ако те постигнат съгласие помежду си за подписване на коалиционно споразумение с ГЕРБ. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след днешната среща на лидерите на парламентарните партии, в която не участва единствено Волен Сидеров от “Атака”.
Борисов уточни, че по време на лидерската среща са се изчистили предложените от него вчера три варианта за времеви хоризонт на правителството. Всички участници в срещата са се обединили около тезата, че не бива да се ограничава във времето работата на правителството и то трябва да се опита да изпълни предвидения в Конституцията срок от 4 години. Реформаторският блок обаче трябва да реши дали ще участва в коалиционно правителство на малцинството и ако се стигне до такова решение ще се подпише коалиционно споразумение между РБ и ГЕРБ, обясни Борисов.
Доброто на страната през следващите месеци минава през нейната стабилност и през реформите, през дългосрочните реформи. В този смисъл, ако РБ подпише коалиционно споразумение с ГЕРБ, то това ще бъде образно казано едно реформаторско споразумение, коментира Меглена Кунева.
Ако се състави коалиционно правителство на малцинството с премиер Бойко Борисов, то ще разчита на плаващо мнозинство в парламента за подкрепа на своята политика и действия, каза Борисов.
По думите на Борисов всички участници в лидерската среща са били единодушни, че страната няма нужда от нови избори през зимата и трябва да се търси вариант за работещо правителство, което да решавана неотложните проблеми. Кунева допълни, че сред тях е и актуализацията на бюджета за 2014 година.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.