Борисов и Бареков кръстосаха задочно шпаги

Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за европарламент, а битка за доброто и злото. Обещавам ви, че този (Сергей Станишев – бел. ред.) ще го побеждаваме докато е лидер на БСП, защото той лъже, а и е некомпетентен. Премиерът Орешарски е никакъв експерт, нула експерт.

С тези думи се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от трибуната на зала “Арена Армеец” по време на откриването на предизборната кампания на партията за евровота, предаде БГНЕС.

Според Борисов БСП са в паника и затова са зли и проклети. Ако Станишев беше малко премиер и познава поне малко как работи Европа, никога нямаше да казва, че Шенген за България зависи от Европейската комисия. Те слагат балони на седалките в НДК, за да изглежда залата пълна, каза още Борисов и продължи: Орешарски направил първа заварка на “Южен поток” и сега тръбите ги няма, останал е само бетон, продължи Борисов, обръщайки се задочно към премиера с местоимението “оня”. Аз досега да бях подписал “Южен поток” и да го бях построил. Този хубавец всеки ден прави копка на “Южен поток” и го подписва. Разбрах, че щели да го подписват след изборите. И листа, и молива са в тях – да го подпишат, посочи той. ГЕРБ им пречел за “Белене” – идете го подпишете. Къде ви е “Хемус” на варненци? Ще бъдете провинция, докато ГЕРБ не се върне на власт, каза още Бойко Борисов.

Който неспазва Мастрихските критерии и се позове на такива като Орешарски отива при гърците. Важно е да имаме инвестиции в чужбина, особено да откриваме ресторант във Виетнам, но трябва първо да си оправим вътрешните работи, каза още Борисов.

В края на своето обръщение Борисов призова симпатизантите си за мощна мобилизация, защото предстоящите избори ще бъдат “битка на доброто и злото”.

Борисов припомни на присъстващите в залата, че днес е Томина неделя – денят, в който Тома Неверни е повярвал във възкресението на Исус Христос. “Треперят им мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла за тях”, посочи Борисов по отношение на своите основни съперници от БСП, ДПС и “Атака”, които по думите му вече знаят, че никой не им вярва.

Борисов посочи и лидера на “България без цензура” Николай Бареков с думите, че не би могъл да остави държавата в негови ръце. Много хора вкарах в затвора, но явно някои съм изпуснал. Следващия път няма да имам пропуски, закани се накрая Борисов, след което залата заехтя във възгласи “победа”, с което официалното откриване на кампанията приключи. Припомняме, че преди няколко дни Бареков се закани да вкара бившия премиер в затвора. Това стана по време на откриването на кампанията на коалиция ББЦ-ВМРО-ЗНС и Гергьовден в Пловдив в петък. “На тези, които правят сметки за коалиция с ББЦ, ще кажа, че Борисов ще участва като член, но като член на Централния софийски затвор”, каза тогава лидерът на ББЦ. „Първото, което ще направя като стана министър-председател е да предизвикам разследване срещу Борисов и да го вкарам в затвора“, обяви той по повод заканите на бившия премиер да се саморазправи с опонента си Бареков.
0 млрд. минават през политиците, тези пари могат да свършат много работа, но трябва да не се крадат и да се разпределят правилно. Това заяви в неделя вечер лидерът на “България без цензура” и водач на евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Николай Бареков пред жителите на Харманли. Лидерът на ББЦдекларира, че ще вземе тези пари от политиците и ще ги даде на хората.

“Виновниците за лошия живот на българите не са в тази зала. Партиите от статуквото имат целия ресурс да управляват, но с властта не помагат на хората, а на себе си и на своите банкови сметки. На 25-и май победата ще бъде наша – на ББЦ и на нашите съюзници. Тези избори ни трябват, за да предизвикаме нов парламентарен вот и тези партии да бъдат свалени завинаги от властта”, каза Бареков. Той допълни, че при своите обиколки из страната е разбрал, че пътят да помогнеш на хората е само един и той минава през властта.
Снимка: Архив

1 Comment

  1. Смешно ми е как се хапят само и се заканват, ама си е се тая,

Leave a Reply

Your email address will not be published.