Борисов се ядоса на Реформаторите, но им дава втори шанс

ГЕРБ води на БСП с 4%, чака окончателните резултати, за да каже партньорите си

“Аз съм диалогичен човек и въпреки тенденциозните обиди от Реформаторите и сателитните им медии, съм готов да продължа и да изпратя преговорен екип отново, ако те съумеят да се организират, започнат да говорят за реално управление и спрат следизборната си пропаганда. Изборите свършиха, хората очакват управление, очакват да видят кои са хората, които ще водят държавата напред, а не голи теории”. Това написа ГЕРБ Бойко Борисов във “Фейсбук” след края на днешните преговори между ГЕРБ и РБ. Лидерът на ГЕРБ изтъква, че е крайно неудовлетворен от подготовката на Реформаторския блок за консултациите.

“Разбирам, че не само като политическа рамка, но по много от темите те въобще не са били подготвени, защото тук не става въпрос за теоретично писане на програма, а за това, че след няколко дни трябва да има работещо правителство, което да е ясно, поименно, разписано със споделена отговорност, с личности, които да го правят. Вече 10 дни след изборите ние се занимаваме с въпроса: “Кой?”‬. Вчера ясно и категорично заявихме, че заради “Кой?” ДПС не е приемлива партия за подкрепа на ГЕРБ. Нещо повече, “Кой?” беше назначен от Орешарски, Станишев и Местан, с подкрепата на Волен Сидеров.

И ние една година яростно се противопоставяхме на този модел и благодарение на това правителството падна. Всеки средно грамотен човек вижда това. Още с нарушаването на формулата за преговорен екип, увеличавайки броя на хората от Реформаторския блок, те показаха, че са нестабилен организационен партньор.

А изпращането на Трайков, който беше сменен от мен заради несправяне с работата и проблеми в енергетиката, си е видна провокация и опит да се торпилират преговорите от самото начало. Капката оптимизъм, която все още имам, е, че г-н Москов многократно повтори, че са готови на всичко, за да гарантират, че са единен политически субект и да продължат преговорите, завършва коментарът си Бойко Борисов.

Свързани публикации

1 Comment

  1. НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО БЕ БУДА,НАЛИ СИ “ПОБЕДИТЕЛ”?АМА КАК СЪС 80 СМРАДЛИВЦИ,НО И С “ПИШМАН РЕФОРМИТЕ” НЕ МОЖЕШ..ТОГАВА ТИ ОСТАВА …………..ДА СЕ ОБЕСИШ …

Leave a Reply

Your email address will not be published.