Цв. Василев се срещал с Борисов в Банкя, поднесъл извинения

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, казаното от Цветан Василев в интервюто му пред Явор Дачков, че през юни 2014 година се е срещал с Цветан Василев. Срещата била след настойчива молба от страна на Василев и се осъществила в дома на премиера в Банкя, където мажоритарният собственик на КТБ му се извинил заради организираното присъствие пред къщата, продължило близо година. Това съобщи днес Бойко Борисов пред репортерите, които го чакаха, докато той даваше показания по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров.

Той (Цв. Василев) месеци наред ме молеше да се видим”, обясни предисторията на срещата премиерът. Борисов отклонявал поканите му, защото по това време бил следен от службите, но най-накрая склонил. Тогава Василев отишъл в дома му в Банкя и в гаража на къщата му се извинил.

Не стана ясно обаче какво са си говорили банкерът и политикът за ситуацията около КТБ, която през юни 2014 г. вече се тресеше и на 20 юни бе поставена от БНБ под особен надзор.

„Имам големи гърди, само за кърменето в мола не са ме питали”. Това отговори премиерът Бойко Борисов на питане от медиите дали очаква да бъде извикан за показания и по случая с КТБ. Чрез медиите премиерът призова скандалния банкер, който понастоящем е в Сърбия, да се върне в България, като обеща още от границата да му осигури охрана, дори да го посрещне лично.

Според Борисов за случилото се с КТБ вина имат главно бившият премиер Пламен Орешарски и финансовият министър в кабинета му Петър Чобанов.

“Иван Искров пък сме го посочили сто пъти и нахалството му, че стои, го няма никъде в света, но се надявам май месец да имаме нов шеф на БНБ”, каза още премиерът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.