Борисов се похвали пред МГЕРБ с кабинета и европроекти

България е сред първите 10 страни в ЕС, които са най-добри по отношение на усвояването на средствата от еврофондовете. Това стана ясно от думите на премиера Борисов, който посочи, че страната ни има 1,5% грешки, при допустим показател от 2 %. „Това показва много добър административен капацитет на екипите на министрите, на кметствата“, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ във Варна пред участниците в събрание на МГЕРБ.

„Полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата“, заяви още Борисов и посочи, че само за три месеца са събрани над 1 млрд. лв. повече приходи.

„Тези пари са щели да отидат на друго място. А ние, в тази криза и бюджетен дефицит, даваме допълнително средства за добавки към пенсиите за Коледа и Великден“, коментира Борисов. Той изтъкна още, че по време на най-тежката финансова криза, правителството на ГЕРБ не е дало нито една банка да падне.

“Мина кризата, дойде Орешарски, веднага се строполи (КТБ), което ни коства 3,6 млрд. до снощи. Това са (парите за) три магистрали „Хемус“ от София до Варна”, посочи Борисов. По думите му това е резултатът от направеното за година и половина от експеримента „Орешарски“. Според премиера възстановяването на спрените еврофондове след сформирането на новия кабинет е в резултат на това, че Европа си отдъхна от предишното правителство и „даде цялата политическа подкрепа на нас“.

„Всички еврофондове работят сега и до края на тази година ще разплатим 6 млрд. лв.“, заяви премиерът и изброи редица проекти, които се реализират с финансиране от ЕС.

„В кабинета министрите работят много добре. Малко ме беше страх дали няма да се делят на „наши“ и „чужди“, но проявяват много голям професионализъм, помагат си, работят заедно и истински ме радват“, похвали се Борисов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.