Борисов се отказва от кетъринга на Авиоотряд 28

Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна, пише премиерът Борисов на страницата си във “Фейсбук”. – “Настоявам занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва „Авиоотряд 28“. Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има, обявява Борисов.

В коментарите към написаното гражданин поздравява премиера и отбелязва: Фактът, че това меню е предложено, показва че такава е била практиката досега.

Преди ден много медии разпространиха информация за обявената обществена поръчка за доставка на хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и консумативи за бюфета на правителствените самолети “Еърбъс”, “Фалкон” и три хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите.
Според обявлението на борда на самолетите и хеликоптерите ще се пие само 12-годишно шотландско уиски, лондонски джин, руска водка и ликьор от ирландско уиски и сметана, ордьоврите трябва да са със скариди и синьо сирене, а са предвидени и деликатеси като октопод, калмари и омар, както и 15 вида плодове.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.