Борисов се обяви за ново замразяване на депутатските заплати

Нашите депутати ще подкрепят искането на „Ранобудните студенти” да се замразят депутатските заплати в парламента, както беше 4 години, съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от „Фокус”.

Борисов каза още, че ГЕРБ ще съдейства на инициативния комитет, организирал подписка за свикване на общонационален референдум с инициираните от президента Плевнелиев въпроси за изборното законодателство.

„Ние сме солидарни с другите партии, изцяло сме на разположение, имаме партийна субсидия. Дори и инициативният комитет да предложи редакция в текстовете, ние ще се съобразим с тях”, заяви Бойко Борисов. По думите му, безумното предложение на Станишев за референдум по ядрената енергетика е струвал 14 милиона лева, а референдум заедно с евровота би бил абсолютно безплатен, а може да се чуе и гласа на суверена.

По-рано днес Бойко Борисов се срещна в парламента с Георги Близнашки и Калин Янакиев от инициативния комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложения от президента Плевнелиев референдум по изборни въпроси.

„Аз съм поел няколко ангажимента към тях при изричното условие, че те го пожелаят или ни го поискат след среща с останалите партии, които искат референдум. Ако пожелаят, да подпомогнем техния щаб или това, което правят, с финанси, технически възможности. Поел съм ангажимент, че партията ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа. За целта утре в Казанлък събирам всички кметове на ГЕРБ, областните ни ръководители”, посочи Бойко Борисов. Според него в инициативния комитет няма нито един човек с пристрастия към ГЕРБ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.