Бойко Борисов съветва българите да се венчават и да правят кръщенета в Плиска

Рядка възможност за българите е да кръщават децата си и да сключват брак в Голямата базилика в Плиска. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Плиска, където се запозна с работата по реставрацията на Голямата базилика, предаде „Фокус”. Това е само началото, това е едно светилище, което ще го направим така, както трябва, посочи премиерът. Той обясни, че работата по обекта е финансирана до октомври и допълни, че неслучайно финансовият министър е в Плиска с него, за да гледа и да знае какво трябва да предвижда.

„Важното е да се прави така, че водещи и единствено водещи да са историците, а ние да сме само изпълнители. За да няма след това – защо така, защо иначе. Казват колко пари – даваме им парите, те си виждат, подреждат и правят”, каза още Бойко Борисов.

Засега не е ясно дали директорът на НИМ Божидар Димитров е успял да окъпе премиера Борисов с вода от стария кладенец на Голямата базилика, както се беше зарекъл – естествено само и единствено за благото на държавата, както и по височайши съвет.

“Бликне ли чудотворната вода от Свещения кладенец в Голямата Базилика в Плиска, България тръгва към възход”, съобщи на 25 юли Божидар Димитров в студиото на Нова ТВ и повтори старо пророчество на петричката гадателка Ванга, направено обаче лично пред Божидар Димитров. Неизвестно защо редица медии обявиха това предсказание за “заветът на Ванга”, а екцентричният директор на НИМ се закани лично да окъпе премиерът и лидер на ГЕРБ, за да тръгне България по пътя на благоденствието и просперитета.

“Прости” хидролози, както и просто хора, копали и ползващи кладенци, си позволиха да коментират, че няма нищо чудодейно в това да бликне вода като се разчисти от боклуци стар кладенец – стига водоносният хоризонт да си е на мястото.

Час по-късно премиерът Борисов лично отговори на въпросите дали Божидар Димитров е съумял да направи това малко повторно кръщене, образно казано.

“Разгледахме „Свещения кладенец”, в чиито води се смята, че е бил покръстен самият княз Борис и някога са вадили вода за първите покръствания. Божидар Димитров ни поля с вода от кладенеца”, написа на страницата си във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Предполага се, че освен него са били “изкъпани” министрите Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Ивайло Московски.

А Лиляна Павлова успя лично да занесе вода от кладенеца на Голямата базилика за освещаването на пътен възел Белокопитово от АМ “Хемус”. Което, за сведение на хлевоустите и пишман коментатори, изобщо не означава, че църквата не е отделена от държавата, както пише в Конституцията.

Просто при важни поводи държава и църква действат съвместно и в съавторство, както се вижда…

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.