Борисов: С въвеждането на синдиците в КТБ показваме силата на държавата

Премиерът Борисов е разпоредил да се прекрати процедурата за избор на строител на два лота от АМ "Хемус"

“Държавата застава зад правилните действия на синдиците в КТБ, затова (Горанов, Костов и Сарафов) отидоха да ги въведат в дейността на банката – това е единствената цел. Отиването на главният секретар и на прокурора е знак, че държавата седи зад тези синдици”. Това коментира премиерът Бойко Борисов след срещата си с премиера на Черна гора Мило Джуканович. По думите на Борисов, тези двама души и след това още една жена – ще бъдат трима, защото е огромен по обем работа – трябва да защитят 5 млрд. лв.

“Смятайте тези хора с каква психика трябва да бъдат, колко трябва да бъдат и под какъв натиск ще бъдат. Затова ние искахме да демонстрираме цялата сила на държавата и че заставаме зад техните правилни действия да върнем имуществото и парите на данъкоплатците”, заяви Борисов.

„Днес вече синдиците са там и Господ ни запази преди две седмици, и многократно съм благодарил на всички политически партии за това, че промениха закона (за банковата несъстоятелност). Защото видяхте няколко месеца как съдът ни мота, мота, мота. Накрая излезе, че е трябвало предварително да сложим синдик – веднага го дадохме синдика, съдът ни го върна и него, понеже имаше въпрос за върховенството на закона. Четири месеца ние чакахме да се обяви несъстоятелност на банката и да се назначат синдици, то стана че ще стане април. В същото време видяхме как се разкупуват активи за едно евро”, каза още премиерът Борисов, цитиран от “Фокус”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.