Борисов с нови условия, иначе през юли избори 2 в 1

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави нови ултимативни условия към формациите, на чиято подкрепа се кани да разчита като министър-председател. Това стана на втората за последната седмица сбирка на ръководството и новоизбраните депутати на ГЕРБ с разширения партиен актив от цялата страна. Всички те бяха запознати с втория кръг от консултации за съставяне на правителство, проведени през отминалата седмица.

За правителство с пълен мандат ще настоявам лидерите на подкрепящите го партии да участват в изпълнителната власт, съобщи Бойко Борисов, цитиран от Нова ТВ.

Предполага се, че този ултиматум ще срещне категоричното несъгласие на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов от Патриотичен фронт. Надали и всички лидери на партии от Реформаторския блок ще склонят на лично участие в кабинета, въпреки че някои от тях вече се спрягат за министерски постове.

В случай че няма участие на лидерите на другите две партии, Бойко Борисов заяви, че правителство ще има, но само до началото на юли, когато ще има избори две в едно – местни и за парламент.

Номинацията на ГЕРБ за председател на 43-то Народно събрание е Цецка Цачева, а зам.-председател да бъде Димитър Главчев. Засега председател на парламентарната група остава Бойко Борисов, но в случай че той стане премиер, това ще се промени. Това още стана ясно на днешната сбирка на разширения актив на ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.