Борисов разпореди на ГЕРБ да отменят забраната за къмпингуване

По разпореждане на министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов депутати от партията ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона “А” по Черноморското крайбрежие, съобщиха от правителствената пресслужба. Информацията бе разпространена буквално часове преди началото на обявените протести на много места в страната срещу гласуваните рестриктивни и видимо безмислени мерки срещу къмпингуването.

Отмяната на гласуваните преди седмица изменения и допълнения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие ще стане с изготвянето на нови поправки. Текстовете ще бъдат разработени в най-кратки срокове и ще бъдат внесени в деловодството на парламента в сряда. Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от министър-председателя и Министерския съвет на 30.12.2015 г., допълват от информационната служба на “Дондуков” 1.

„Разпоредих спешни действия от страна на Парламентарната група на ГЕРБ за отмяна на спорните текстове от закона, които забраняват палатките и къмпингуването. Още вчера заявих, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на ЗУЧК. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран“, коментира премиерът Бойко Борисов, цитиран в съобщението на своя пресцентър.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.