Борисов: Промених плана си за изборите, нека са през септември

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е променил мнението си кога трябва да се проведат предсрочните избори и освен това е решил да отиде на лидерските консултации между парламентарно-представените партии, за които БСП разпрати покани за петък.

“Има промяна в плана ми за дата на изборите. Вместо държавата да катастрофира плавно, катастрофата се превърна в бедствие”, каза Борисов пред парламентарните репортери. По думите му, вчера, докато слушал този псевдопремиер Орешарски, му се изправила косата от ужас какво може да направи правителството за всяка една седмица в управлението.

Поради тази причина Борисов решил, че датата на изборите трябва максимално да се изтегли напред, за което и ще настоява на консултациите в петък.

Ще отида, защото считам, че средата на септември могат да се проведат избори, обясни простичко днешната си позиция Бойко Борисов. Той бе категоричен, че изтеглянето на датата напред е необходимо: „Тази агония, този един месец, трябва да се спести на държавата, иначе могат да съборят още една банка и катастрофата да стане непоправима”.

Тя и сега е непоправима, потвърди едно свое старо предположение Борисов. – „Да се надяваме да има по-висока избирателна активност, за да може тези, които победят, да имат моралното право да застанат след това да направят реформите. Катастрофата е тотална навсякъде”, обобщи лидерът на ГЕРБ, чиято парламентарна група с неявяването си в зала провали днешното заседание на парламента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.