Борисов: При предсрочен вот ще спечелим с много повече

„След (изборите в) неделя, на предсрочните избори, ще има толкова тежък наказателен вот, че резултатите, въобще няма да бъдат тези. При предсрочни избори, резултатите ще бъдат много по-високи, и за нас, и за Реформаторите”. Това прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предаването на Нова телевизия “Здравей България”. Борисов изтъкна, че партията му има за цел и работи при предсрочни избори ГЕРБ да има мнозинство. „Искам да имам такъв резултат, че другите трябва да искат да ми помагат да управлявам”, каза Борисов. Той изтъкна, че ГЕРБ се бори за мнозинство в българския парламент, за да не може никой да им извива ръцете и цялата ими предизборна кампания ще бъде построена върху това.

„С кое право Станишев ще предлага еврокомисар? Той не може да се класира пръв в неговата партия, а ще предлага еврокомисар. На нахалника трябва да му се каже, че е нахалник. Не може победеният, не исканият от неговата партия, доказаният, че купува гласове, да предлага еврокомисар”, коментира още Бойко Борисов. Според него това, че 15-ият в листата на БСП има повече 34 хиляди гласа е пример за контролиран вот.

Попитан в какви отношения е с Делян Пеевски, с Цветан Василев, Борисов отговори, че няма никакви отношения в момента и не се интересува от други партии. След което добави, че Пеевски е постъпил правилно като се е отказал от мястото в Европейския парламент.

И на предишните президентски избори да се бях кандидатирал, щях да ги спечеля, каза още Борисов и изтекна, че винаги е бил на най-тежките постове: главен секретар, премиер. А после добави, че със сигурност по-лесно е да си президент.

На въпрос за обтегнатите отношения между президента и вицепрезидента, Борисов заяви, че като министри, двамата са работили добре.

„Марга и с мен се е карала много пъти, и с мен е тропала по масата. В голяма част от случаите е била права и съм се съобразявал с нея. (…) Изключително съм доволен от тези хора. И сме в прекрасни отношения с Росен”, обяви Бойко Борисов.

Борисов обвини Нова телевизия, че са скрили в разследването за купуване на гласове името на партията, която ги е купувала – БСП. На въпрос за това, че е имало такива сигнали и за ГЕРБ, Бойко Борисов каза – абсурд, ГЕРБ не може да е купувал гласове.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Да го кажем на “Аз”: – абсолютно си прав! Но това значи, че твоитечервени оръфляци са има-няма – половината!Аре, 400 000 гласа за БСП, максимум! Ми тия треба да се гръмнат!

  2. Браво ! Спечелил си на 30% – 30%. Това колко прави? 600-700 хиляди. И си правиш извода, че всички те харесват? Интереснооооо

Leave a Reply

Your email address will not be published.