Борисов: При предишното управление се извърши метеж

В момента политическите ни опоненти се противопоставят на искания от нас заем, но те нямат минимална финансова компетентност, за да разберат, че той е изключително нужен. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в Сандански, където откри зимен университет на МГЕРБ. Според премиера, политиците са забравили, че задължително трябва да се плащат дълговете.

„При предишното управление се извърши един метеж и ако не бъде стабилизирана България, ще падне нейния рейтинг”, каза Борисов, цитиран от “Фокус”. По думите му експериментът Пламен Орешарски се е опитал да унищожи постигнатите успехи от предишното правителство, ръководено от Борисов. Той се надява контрабандата да бъде сведена до нула по време на сегашното правителство и да се увеличат приходите в държавата с 50%.

Борисов допълни още, че ГЕРБ не се е върнала отново на власт с празни обещания, а ще продължи започнатото в предишния мандат, след което обеща, че до края на 2015 г. ще бъдат готови общи 13 големи инфраструктурни обекта в страната.

Борисов изброи автомагистрала „Марица”, столичният бул.„ Европа” в квартал „Люлин”, Северната тангента, 2-рият лот на магистрала „Хемус” до Ловеч, спортната зала в Русе, както и залите в Пловдив и Варна, заводът за битови отпадъци в София, метрото до Аерогарата, разширението на бул. „Черни връх”, спортният комплекс в Благоевград. По думите му тези проекти са били „забатачени” по време на едногодишното управление на Пламен Орешарски.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.