Премиерът предлага Румяна Бъчварова да поеме МВР

Ще предложа вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър, съобщи премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна. – “Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието. Ще положа огромни усилия милиционерски номера да не минават повече. Дано колегите от БСП, ДПС и „Атака” да ме разберат правилно”, добави министър-председателят, който явно продължава да смята, че оставката на Веселин Вучков е “ченгеджийски номер”, направен нарочно в деня, когато у нас бе на посещение шефа на ФБР.

По-рано днес съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев съобщи, че снощи е провел продължителна среща с премиера Бойко Борисов, на която е получил уверение, че ще бъдат сменени председателят на ДАНС Владимир Писанчев, както и главният секретар Светлозар Лазаров.

“Ще има обща позиция на ГЕРБ и Реформаторския блок, надявам се и на другите политически сили, които подкрепят правителството за нов министър на вътрешните работи. Аз имам увереност и доверие към премиера, че ще има тези персонални смени, които ние сме обявили, че искаме, заедно с избора на нов министър”, каза Радан Кънев.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова е социолог по професия. В края на юли 2009 г. тя бе назначена за началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. От 7 ноември 2014 г. е заместник министър-председател по коалиционната политика и държавната администрация.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.