Борисов потвърди, че след 3 месеца антикорупционният закон пак влиза в НС

“Доволен съм, че Политическа Партия ГЕРБ и Реформаторският блок показаха волята си за борба срещу корупцията, въпреки че предложеният законопроект не успя да събере мнозинство. След 3 месеца, през които ще проведем разговори с подкрепящите ни формации и ще обсъдим някои корекции в предложението, отново ще внесем закона. 25 години не е имало такъв закон, затова смятам, че 3 месеца забавяне не са фатални”.

Това написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук. По-рано в четвъртък премиерът и лидер на ГЕРБ изрази същата позиция пред репортерите, които отразяваха посещението му в Казанлък и региона. В казанлъшкото село Овощник, премиерът Борисов, заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на Казанлък Галина Стоянова откри обновена пречиствателна станция за отпадни води.

“ГЕРБ и Реформаторският блок показаха волята си за борба с корупцията, но подценихме някои от центробежните сили в парламента, обобщи премиерът разгорещените дебати в парламента, довели до отхвърлянето на антикорупционния законопроект. Борисов допълни, че действително има някои текстове, които могат да се коригират, да станат по-силни, по-ясни, по-прецизни, поради което смята, че някои от критиките в парламента към законопроекта са основателни.

Премиерът изтъкна, че е окуражил Меглена Кунева, тъй като “това не е неин провал или на който и да било, това е законопроект за Министерския съвет и се надявам, че след три месеца с някои корекции и разговори с формациите, които ни подкрепят – патриотите и АБВ, ще постигнем и по-добър резултат”.

По думите на Борисов след три месеца би могло да се търси и подкрепа от опозицията, ако някои текстове в проекта се коригират така, че да станат по-силни и да се избегнат тези коментари, които са прозвучали в пленарната зала в четвъртък.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.