Борисов получил пълна подкрепа от лидерите на партиите в ЕНП

 Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов получи пълната подкрепа на лидерите на партиите-членки на Европейската народна партия (ЕНП) на срещата на върха в Австрия, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. На форума президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс изрази задоволството си, че дясната партия ГЕРБ е успяла да победи популизма на социалистите на парламентарните избори в България. „Това е поредната победа на ГЕРБ, както и първият подобен успех в съвременната българска история, при който партията, която е била на власт преди изборите, отново печели най-много гласове“, подчерта Мартенс пред лидерите от ЕНП. Българите отново дадоха доверието си на ГЕРБ и приложените реформите от правителството на Бойко Борисов, защото искат страната им да напредва и знаят, че само ГЕРБ има решимостта да постигне тази цел, отбеляза още Мартенс.
На форума председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов разговаря и с председателя на Групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол и генералния секретар на партията Антонио Лопез. Борисов запозна лидерите от ЕНП с политическата криза в България и безпрецедентните скандали на новото българско правителство на БСП, ДПС и "Атака". „Откакто встъпиха в длъжност, кабинетът и парламентът се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката и социалните мерки са оставени на заден план. Процедурата за избиране на председател на ДАНС беше променена в интерес на едно единствено лице – Делян Пеевски, което беше в пълно противоречие с парламентарните норми и правила. Българските граждани по категоричен начин показаха оценката си за новия кабинет и вече седмица протестират по площадите в цялата страна с искания за оставка и предсрочни избори. Няма назначени областни управители, назначават се спорни фигури за заместник-министри и съветници. Работодателите и индустриалците в България призоваха за нови избори без отлагане, нещо повече – българският президент свали одобрението си от новото правителство“, заяви още Борисов по време на срещата.
Президентът на ЕНП Вилфрид Мартенс и председателят на Групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол определиха като абсурдни и несъстоятелни твърденията, че ЕНП сваля доверието си от ГЕРБ. Срещата на ЕНП продължава

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.