Борисов получи църковен орден, пусна 17 снимки във “Фейсбук”

В древната базилика на старата българска столица Плиска министър-председателят Бойко Борисов бе удостоен с най-високото църковно отличие – орден „Св. цар Борис – Покръстител” – първа степен.
При получаването на ордена от патриарх Неофит премиерът каза само „Христос воскресе”, предаде Агенция “Фокус”.

По повод 1150 години от покръстването на българския народ, освен Борисов с църковни отличия бяха удостоени още Симеон Сакскобергготски (с орден „Св. Йоан Рилски”, I степен) и Емил Велинов (с орден „Св. Иван Рилски” II степен).

По-късно днес Бойко Борисов добави на страницата си във Фейсбук 17 нови снимки към албума “Тържествена литургия по повод 1150-та годишнина от покръстването” и написа:

Присъствах на тържествената литургия по повод 1150-та годишнина от покръстването на българския народ в Голямата базилика на Плиска. Благодаря за това, че Светият синод ме дари с църковното отличие – орден „Св. цар Борис Покръстител”. Има няколко проекта за цялостен комплекс в Плиска, чрез които ще направим така, че всички туристи, ученици и посетители, които идват, да виждат по векове какви събития са се случили на това място. Поетапно ще се отпускат и допълнителните средства, които са необходими за базиликата.

(Снимка: Фейсбук)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.