Борисов поиска от кандидатите на ГЕРБ да водят толерантна кампания

„Моля да водите толерантна капания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Резултатът е важен за стабилитета. Готови сме във всеки момент да отидем на избори, но няма да съм аз човекът, който да ги предизвика. Който иска, нека си носи после цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата. Желая успех, толерантна кампания и победата ще бъде за нас”.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на ГЕРБ в зала „Арена Армеец“. Борисов изтъкна, че партията се нуждае от кадърни, честни и дейни кметове. По думите на партийния лидер „зействително искаме да водим политическа битка, защото иначе няма смисъл от избори”.

“Конкуренцията ражда най-добрите. Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от този на ГЕРБ, му пожелавам успех”, каза още в словото си Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че ако всички други партии могат да си говорят каквото поискат, защото няма кой да ги чуе, то казаното от ГЕРБ може да предизвика и гражданска война. След което Борисов акцентира специално върху отношенията с ДПС.

„ДПС е особена партия. Ако ние имаме противник, който да може да ни излезе на организация, ред, концентрация, това са те. В тях етническият модел съществува. Ние, като отговорна партия, винаги ще имаме едно на ум за етническата толерантност и докъде може да се стигне”, обясни Борисов. По думите му, е най-лесно и удобно да се прави анти-ДПС кампания, но в момента ситуацията е друго, по-трудна и сложна, защото “когато си опозиция е лесно, когато управляваш е трудно”.

Бойко Борисов обясни, че за някои от много важните закони ГЕРБ се нуждае и от гласовете на ДПС, които никога няма да получи, ако се остави на Реформаторите да постигат нужния консенсус – “с тяхната изразна приказка, това никога не може да се случи. Проявяваме толерантност, за да може да се случат тези по-важни за България неща”, подчерта Бойко Борисов.

„Стабилността на държавата ни е по-важна от всичко. С ДПС – много внимателно. И в същото време те харесват победителите и силните – колкото сме по-силни, толкова по-лесно се работи с тях”, продължи с практическите напътствия лидерът на ГЕРБ. След което допълни, че държи членовете на партията да знаят, че няма по-добра алтернатива за коалиция от партньорите от Реформаторския блок.

„Важно е да виждате кой е отборът, кой е силният тим и кой е капитанът на отбора”, заяви на свой ред председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той съобщи, че прогнозата на щаба за предстоящите местни избори е ГЕРБ да има над 100 кмета, вкл. в 16-18 областни града, и над 1600 общински съветници. Партията участва в кметската надпревара във всички български общини, като в 248 от тях ще се яви самостоятелно, в коалиция е в 8 общини, а в други 9 подкрепя инициативни комитети, издигнали кандидати за кметове.

(Снимка: Пресцентър на ГЕРБ)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.