Борисов плаши с оставка, сърди се на полицаите

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов остава непреклонен за орязването на плащанията и социалните придобивки на полицаи, военнослужещи, ДАНС, разузнавачи, записани в преходните и заключителни разпоредби на проектобюджета за 2016 година, който вече беше одобрен от министрите. Нещо повече, Борисов заяви, че неговата оставка е най-лесната работа в тази държава, но тогава ще дойде някой като Орешарски и дори да даде пари на полицаи и военни, то след 2 години няма да има какво да се яде в България.

Борисов обяви някои минимални отстъпки от сегашния проект на финансовия министър Горанов. Запазва се така нар. порцион за храна. Сега работещите в сектор “Сигурност” ще получат при пенсиониране толкова заплати, колкото години стаж имат в системата, но не повече от 20. Годишният платен отпуск за всички се намалява от 30 на 20 работни дни. Освен това повсеместно се пристъпва към разделяне на служителите в сектор “Сигурност” – първа категория за пенсиониране запазват само онези, които са на “терен”, а всички останали ще работят и ще се пенсионират при условията на ІІІ категория труд.

Както вече съобщихме, по-рано днес премиерът Борисов много остро скастри протестиращите и оцени техните действия като недопустимо нарушаване на обществения ред. Въпреки това в цялата страна и в този момент има протести на полицаи, граничари, надзиратели в затворите, очаква се блокиране на гранични КПП.

Независимо, че председателят на НС Цецка Цачева бе обявила днес сутринта, че вицепремиерът и вътрешен министър няма да участва в днешния парламентарен блиц-контрол, Бъчварова все пак дойде в Народното събрание. Знае се, че днес министър Бъчварова трябва да замине на работно посещение във Великобритания.

Ще има наказание за протестиралите незаконно полицаи. Това потвърди пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.