Борисов пак е песимист за кабинет с РБ, говори за нови избори

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е песимист за възможността за съставяне на правителство Това се случва само 12 часа след вчерашната новина че ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт са се разбрали за двупартиен кабинет, който ще се ползва с подкрепата на три или повече парламентарни формации.

Към днешна дата не съм оптимист за преговорите, съобщи на парламентарните репортери Бойко Борисов и обясни, че причината е в Реформаторския блок и в разнопосочните послания, които излъчват.

“Вчера се обадих на г-н Кънев, помолих го да уточним заедно какво да кажем по КТБ , за да покажем партньорство. Той ми каза, че г-жа Кунева я няма за да се уточнят помежду си и обеща да ми се обади, а не го направи”, даде пример Бойко Борисов. После добави, че на всяка среща от РБ казват, че трябва да се консултират с някого – “Ходят, консултират се и на другия ден, като дойдат на среща, пак не може да вземем никакво решение, защото ще се консултираме отново”.

Борисов за пореден път каза, че той лично ще отиде на среща тогава, когато има нещо да се подпише. Според него в понеделник вече с Реформаторите ще се разговаря и за постове-

Като не стигнем до споразумение, връщаме мандата в сряда и отиваме на избори, каза Борисов. Той допълни, че все пак ще обмисли и вариант за правителство само на ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.