Борисов: Кристалина няма да е външен министър на ЕС

“Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи”. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Дарик радио.

По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива. Според него, когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които са потърпевши заради тези санкции. По думите му, ако има санкции, трябва да има и компенсации, а санкции от типа “на час по лъжичка” не вършат работа. Борисов сподели още, че според него все пак Русия не е заплаха за България.

Бойко Борисов коментира и днешната среща на върха в Брюксел, където се очаква да бъдат разпределени високите постове в ЕК, вкл. този на зам.-председател на комисията и върховен представител по външната политика, за който кандидатства Кристалина Георгиева.

“Мисля, че постовете в ЕС вече са разпределени и заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои”, заяви Борисов, с което намекна, че вероятно Кристалина Георгиева няма да заеме висок пост в ЕС. Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че ще продължи да настоява Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентски пост с добър ресор, като под добър ресор разбира екология, енергетика, транспорт, бюджет.

Бойко Борисов обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Лидерът на ГЕРБ продължи с мрачните си прогнози за близкото бъдеще на страната. Според него енергийната ни система е в колапс, а през октомври-ноември може да се очаква и газова криза.

„Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и „Булгаргаз” няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ”, каза Борисов.

Свързани публикации

6 Comments

  1. Така ще е другари бивши и настоящи, ядове и злоба ще съпътства дребничкото ви присъствие. Поради собствена неудовлетвореност, ще подлайвате като пуделчета след кервана. Абе, я да видим, защо пуяците -многознайковци, се устройват битово все по западно европейските дестинации, и що дирят там мамините и таткови синчета, а повръщат помията си срещу този избран за местопребиваване запад ? Майка ви Руска плаче за вас, но май ще ви се наложи нежеланото командироване по безкрайните сибирски полета, или ще сърбате квас от компотен буркан по кръстовищата на Москва, когато го докара водоноската разбира се ! Майка ви продажна, живеете си по Лондон и Лос Аанжелис, а карате хората да ви припяват руските частушки. Сега – един до болка познат ви отзад туцизъм – ай сиктир, знаете какво значи !

  2. Сега НАТО трябва да удари Киев и хунтата там и да помогне на руснаците в Украйна и на Русия.В момента украинската хунта прави етническо прочистване на източна Украйна …към 250 000 руснаци са избягали в Русия…Навремето за подобно етническо прочистване на косоварите в Сърбия НАТО удари Милошевич.

  3. цв.цв. и б.б. както и п.п. ГЕРБ са най – голямото недоразумение което ни е връхлитало след царя, а и в новата ни история. политология се учи с години – неможе изведнъж от полицай, извинявам се от милиционер и пожарникар да искаме качествени политици.нека да се занимават с това за което са учили и го могат, относно Русия,там като не го могат и не го знаят, да не го подхващат!ние народа ще страда ме от тъпите им грешки.защо ли сме толкова безпаметни?и сега за г-жа Георгиева, никой в БЪЛГАРИЯ не я припозна……..тя не направи нищо за БЪЛГАРСКИЯ народ е къде е разнобоя? питам!

  4. Това, което човек не може да получи ,
    винаги изглежда по-хубаво от онова, което има…

  5. Дайте му малко да прочете история на мутрагеньото, с Винету няма да разбере ситуацията в Украйна

  6. Защо само у нас се раждат такива.

Leave a Reply

Your email address will not be published.